Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lakodalmas barack recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 35 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárga
  • kevés tej

Töltelék

  • a kikapart tészta
  • rumaroma
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár
  • kevés tej
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Díszítéshez

  • 1 üvegcse vérnarancs aroma
  • 1 üvegcse mandula aroma
  • levelek
  • cukor

Elkészítése

Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, vaníliás cukrot és a vajat, majd az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen a massza.

Kb 1 órára betesszük a hűtőbe.

A tésztát 4 részre osztjuk és a darabokat egyenként rudakká formázzuk, majd a rudakat 12-12 részre osztjuk. A kis tésztákat gombócokká formázzuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.

200 fokon kb 13-15 percig sütjük (amíg a talpa el nem kezd színesedni).

Amikor kihűlt a kisült tészta, akkor egy éles késsel kikaparjuk a belsejét. A kikapart tésztát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóját és jól összedolgozzuk.

A tölteléket beletöltjük a kikapart rész helyére és 2-2-őt összeragasztunk.

Az aromákat kevés vízzel hígítjuk, majd a tészta egyik felét a zöld, a másik felét a narancssárga aromába nyomjuk, végül cukorba forgatjuk és 1-1 levéllel díszítjük.

Másnapra lesz igazán finom!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lakodalmas-barack/