Elkészítése
Tészta készítése:
Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverővel 7-8 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vizet, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztamassza 3/4 részét a tepsibe öntjük. A maradék 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport, majd kanállal a sárga tésztára csepegtetjük. Az előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
A pudingport a porcukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és simára keverjük.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk. Az egyik lapra kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejét a maradék krémmel megkenjük.
Máz készítése:
A csokoládét az olajjal mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk, majd simára keverjük. A mázat a sütemény tetejére csorgatjuk, és egyenletesen elsimítjuk. A csokoládé tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy a krém és a máz megdermedjen, majd szeleteljük és tálaljuk.
