Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Narancsos sütik

Lambada szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit (21*36 cm) kivajazzuk és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük robotgéppel. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és ezzel is összedolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk és habverővel óvatosan összeforgatjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2019.11.28.

Tészta

Narancsos réteg

Középső réteg

Fehér krém

Tetejére

Elkészítése

Tészta:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit (21*36 cm) kivajazzuk és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük robotgéppel. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és ezzel is összedolgozzuk.

A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk és habverővel óvatosan összeforgatjuk. NEM ELÍRÁS, ennyi cukor és ennyi liszt kell hozzá! Ez nem egy szokványos piskóta, kicsit tömörebb lesz!

A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Narancsos réteg:

Egy edénybe tesszük a pudingporokat és a cukrot, majd kevés narancslével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék narancslevet és sűrűre főzzük.

A kész narancsos krémet a tésztára öntjük még forrón és a tetejét kitesszük a vajas keksszel.

Fehér krém:

A lisztet és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, elkeverjük és sűrűre főzzük. A végén beledolgozzuk a vanília őrleményt és aromát is. Folpackkal letakarva langyosra hűtjük.

A langyos krémbe beledolgozzuk a puha vajat robotgéppel.

A kész krémet a keksz tetejére simítjuk, majd hagyjuk hűvös helyen dermedni.

Máz:

A csokit, olajat és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A nem forró mázat a süti tetejére simítjuk egyenletesen.

Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is