Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lambada szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál finomliszt

Narancsos réteg

  • 1 liter narancslé (100%-os)
  • 10 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor

Középső réteg

  • 200 g vajas keksz (kb)

Fehér krém

  • 500 ml tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • vanília aroma
  • 120 g puha vaj

Tetejére

  • 200 g étcsokoládé
  • 4 evőkanál olaj
  • diónyi vaj

Elkészítése

Tészta:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit (21*36 cm) kivajazzuk és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük robotgéppel. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és ezzel is összedolgozzuk.

A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk és habverővel óvatosan összeforgatjuk. NEM ELÍRÁS, ennyi cukor és ennyi liszt kell hozzá! Ez nem egy szokványos piskóta, kicsit tömörebb lesz!

A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Narancsos réteg:

Egy edénybe tesszük a pudingporokat és a cukrot, majd kevés narancslével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék narancslevet és sűrűre főzzük.

A kész narancsos krémet a tésztára öntjük még forrón és a tetejét kitesszük a vajas keksszel.

Fehér krém:

A lisztet és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, elkeverjük és sűrűre főzzük. A végén beledolgozzuk a vanília őrleményt és aromát is. Folpackkal letakarva langyosra hűtjük.

A langyos krémbe beledolgozzuk a puha vajat robotgéppel.

A kész krémet a keksz tetejére simítjuk, majd hagyjuk hűvös helyen dermedni.

Máz:

A csokit, olajat és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A nem forró mázat a süti tetejére simítjuk egyenletesen.

Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lambada-szelet-3/