Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lambada szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerinti mennyiségben)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej

Mázhoz

  • 10 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése

Tészta készítése:

Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverővel 7-8 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vizet, majd fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tésztamassza 3/4 részét a tepsibe öntjük. A maradék 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport, majd kanállal a sárga tésztára csepegtetjük. Az előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Krém készítése:

A pudingport a porcukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni.

A margarint kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és simára keverjük.

A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk. Az egyik lapra kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejét a maradék krémmel megkenjük.

Máz készítése:

A csokoládét az olajjal mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk, majd simára keverjük. A mázat a sütemény tetejére csorgatjuk, és egyenletesen elsimítjuk. A csokoládé tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy a krém és a máz megdermedjen, majd szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lambada-szelet/