Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lambada recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor (+ 10 dkg cukor )
  • 15 dkg margarin
  • vanília aroma
  • csokireszelék

Elkészítése

A tojásokat a cukorral és a meleg vízzel piskótatésztává keverjük. A tészta felét egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a maradékhoz kakaóport keverünk, és ráöntjük az előző rétegre. A tésztát 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingot a tejben felfőzzük a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a vaníliaaromát, majd alaposan kihabosítjuk. A krémet a sütemény tetejére simítjuk, végül csokoládéreszelékkel megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lambada/