Elkészítése
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a citromlevet (a recept 1 evőkanálnyit ír, de ízlés szerint tehetünk többet is, ha szeretjük a citromos ízt).
A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, majd kanalanként a masszába forgatjuk. Eközben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához adjuk, hogy könnyű maradjon.
A tészta egyharmadát külön tálba tesszük, és hozzákeverjük a kakaóport. A kuglófformát alaposan kikenjük margarinnal, majd belisztezzük. Az előkészített formába először a fehér tészta felét öntjük, erre kanalazzuk a kakaós tésztát, majd befedjük a maradék fehér tésztával.
Fontos, hogy a kakaós réteg középen helyezkedjen el, így elkerülhetjük, hogy a sütés során odaégjen. A tészta felszínét tiszta ollóval vagy villával óvatosan megvagdossuk.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és 175 °C-on sütjük kb. 25-30 percig. Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeeshet.
Miután elkészült, hagyjuk a formában kissé hűlni, majd óvatosan kifordítjuk egy rácsra.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
