Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Legjobb kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 20 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2-3 evőkanál kakaópor

Elkészítése

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a citromlevet (a recept 1 evőkanálnyit ír, de ízlés szerint tehetünk többet is, ha szeretjük a citromos ízt).

A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, majd kanalanként a masszába forgatjuk. Eközben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához adjuk, hogy könnyű maradjon.

A tészta egyharmadát külön tálba tesszük, és hozzákeverjük a kakaóport. A kuglófformát alaposan kikenjük margarinnal, majd belisztezzük. Az előkészített formába először a fehér tészta felét öntjük, erre kanalazzuk a kakaós tésztát, majd befedjük a maradék fehér tésztával.

Fontos, hogy a kakaós réteg középen helyezkedjen el, így elkerülhetjük, hogy a sütés során odaégjen. A tészta felszínét tiszta ollóval vagy villával óvatosan megvagdossuk.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és 175 °C-on sütjük kb. 25-30 percig. Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeeshet.

Miután elkészült, hagyjuk a formában kissé hűlni, majd óvatosan kifordítjuk egy rácsra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/legjobb-kuglof/