Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lekváros sütik

Péksütik

Lekváros batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom. Hozzáöntöm a liszthez, hozzáadom a vajat, a 3 db tojássárgáját, a porcukrot, a sót, és a reszelt citromhéjat. Jól összedolgozom, majd addig dagasztom, amíg a tészta nem lesz levegős. (Kis légbuborékok lesznek benne.) Ezután hagyom a tésztát 20-25 percig pihenni. A deszkát meglisztezem, ráteszem a tésztát még egyszer átdolgozom […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.03.31.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom. Hozzáöntöm a liszthez, hozzáadom a vajat, a 3 db tojássárgáját, a porcukrot, a sót, és a reszelt citromhéjat.

Jól összedolgozom, majd addig dagasztom, amíg a tészta nem lesz levegős. (Kis légbuborékok lesznek benne.) Ezután hagyom a tésztát 20-25 percig pihenni.

A deszkát meglisztezem, ráteszem a tésztát még egyszer átdolgozom (már csak egy kicsit), kinyújtom, majd kb. tenyérnyi kockákra vágom a tésztát. Minden kocka közepére kb. 1 ek lekvárt teszek.

A kocka két-két szemben lévő sarkát összenyomom ugyanúgy a kapott éleket is. (Hogy ne jöjjön ki a töltelék sütés közben.) A tepsit kivajazom, beleteszem a batyukat (de nem túl közel egymáshoz, mert még megkel). A batyuk tetejét megkenem egy kis vajjal és tojássárgával.

Beteszem a sütőbe, közepesre állítom, kb. 200 fokon 30-35 perc múlva kész a lekváros batyu.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is