Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • lekvár (nem túl folyékony )
  • 1 db tojássárgája (a tetejének megkenésére )

Elkészítése

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom. Hozzáöntöm a liszthez, hozzáadom a vajat, a 3 db tojássárgáját, a porcukrot, a sót, és a reszelt citromhéjat.

Jól összedolgozom, majd addig dagasztom, amíg a tészta nem lesz levegős. (Kis légbuborékok lesznek benne.) Ezután hagyom a tésztát 20-25 percig pihenni.

A deszkát meglisztezem, ráteszem a tésztát még egyszer átdolgozom (már csak egy kicsit), kinyújtom, majd kb. tenyérnyi kockákra vágom a tésztát. Minden kocka közepére kb. 1 ek lekvárt teszek.

A kocka két-két szemben lévő sarkát összenyomom ugyanúgy a kapott éleket is. (Hogy ne jöjjön ki a töltelék sütés közben.) A tepsit kivajazom, beleteszem a batyukat (de nem túl közel egymáshoz, mert még megkel). A batyuk tetejét megkenem egy kis vajjal és tojássárgával.

Beteszem a sütőbe, közepesre állítom, kb. 200 fokon 30-35 perc múlva kész a lekváros batyu.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-batyu/