Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25-30 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1 kk fahéj
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tasak mézes fűszerkeverék
Tetejére:
- 1 kis üveg dzsem, vagy lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk egy mélyebb edénybe, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tejet, az olajat, a fahéjat, a szódabikarbónát és a mézes fűszerkeveréket.
Mindezt robotgéppel jól összedolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben (35×22 cm) kb. 200 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Még forrón megkenjük a lekvárral.
A csokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk és rákenjük.
[box style=”info”]A cukor mennyisége házanként változó, ezért kóstolást javaslok.[/box]


