Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros-diós kosárka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltelék

  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor

Kenéshez

  • 5 evőkanál baracklekvár

Elkészítése

Az alapanyagokat (liszt, margarin, porcukor, tojássárgája, tejföl és sütőpor) összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát kisebb adagokban kosárka formákba vagy muffin formákba nyomkodjuk. A formákat nem szükséges kivajazni, mert a tészta kellően zsíros.

A tésztakosárkák közepébe egy kevés baracklekvárt teszünk, körülbelül fél teáskanálnyit.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és óvatosan beleforgatjuk a darált diót. Ezzel a habos diós keverékkel megtöltjük a kosarakat, úgy, hogy a töltelék kissé kiemelkedjen a kosarakból.

Az előmelegített sütőt 180°C-ra állítjuk, és alsó-felső sütés mellett körülbelül 10-12 perc alatt megsütjük a kosárkákat.

Miután kivettük a sütőből, a formákból még melegen óvatosan kiforgatjuk a süteményeket, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. A kosárkák frissen, vagy akár másnap is tálalhatók, mivel a töltelék finoman összeérik a tésztával.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-dios-kosarka/