Tészta elkészítése
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 dkg cukrot, és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba kimérjük, belekeverjük a maradék porcukrot és csipet sót. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, az olajat és az egyik tojást.
A tésztát alaposan összegyúrjuk, addig dolgozzuk, amíg apró hólyagok keletkeznek rajta. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Formázás
A megkelt tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral karikákat szúrunk ki belőle: fele legyen teli, fele lyukas közepű. A teli karikák közepébe egy kevés lekvárt teszünk, majd ráhelyezzük a lyukas karikákat.
Sütés
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük, és konyharuhával letakarva pihentetjük 10–15 percig, amíg a sütőt előmelegítjük. 180 °C-on kb. 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A kihűlt lekváros karikákat porcukorral megszórjuk.
Tipp
Ha változatosságra vágyunk, a lekvár helyett mogyorókrémet vagy vaníliapudingot is használhatunk töltelékként. Különösen finom szilvalekvárral vagy baracklekvárral.