Elkészítése
Tészta elkészítése
A lekvárt, a cukrot, a tojásokat és a zsírt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a lekváros-tojásos masszához. Tejjel vagy tejföllel simára dolgozzuk a tésztát.
Egy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a keveréket, és 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.
Krém elkészítése
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ízesítjük a frissen facsart citromlével és a reszelt citromhéjjal. Ezután ízlés szerint kakaóport vagy darált diót adhatunk hozzá, hogy változatosabb legyen.
A kihűlt tésztát megtöltjük a krémmel, majd a tetejét meghintjük porcukorral.
Tipp
A krémet gazdagíthatjuk egy kevés rumaromával is, ha felnőtteknek készítjük a süteményt. A tetejét a porcukor helyett bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, így elegánsabb, ünnepibb változatot kapunk.
