Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lekváros kevert tészta egy klasszikus, házias sütemény, amely gyorsan elkészíthető és kiadós. A baracklekvár nemcsak ízt, hanem puhaságot is ad a tésztának, a krém pedig ízlés szerint variálható citrommal, dióval vagy kakaóval. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis mutatós és finom sütemény családi asztalra vagy vendégváráshoz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.19.

Hozzávalók

A krémjéhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lekvárt, a cukrot, a tojásokat és a zsírt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a lekváros-tojásos masszához. Tejjel vagy tejföllel simára dolgozzuk a tésztát.

Egy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a keveréket, és 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.

Krém elkészítése

A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ízesítjük a frissen facsart citromlével és a reszelt citromhéjjal. Ezután ízlés szerint kakaóport vagy darált diót adhatunk hozzá, hogy változatosabb legyen.

A kihűlt tésztát megtöltjük a krémmel, majd a tetejét meghintjük porcukorral.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk egy kevés rumaromával is, ha felnőtteknek készítjük a süteményt. A tetejét a porcukor helyett bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, így elegánsabb, ünnepibb változatot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is