Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros kevert tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg  baracklekvár (barack)
  • 2 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál zsír
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl (vagy 1 bögre tej)

A krémjéhez

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 15 dkg darált dió (opcionális)
  • 3 evőkanál kakaópor (opcionális)

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lekvárt, a cukrot, a tojásokat és a zsírt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a lekváros-tojásos masszához. Tejjel vagy tejföllel simára dolgozzuk a tésztát.

Egy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a keveréket, és 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.

Krém elkészítése

A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ízesítjük a frissen facsart citromlével és a reszelt citromhéjjal. Ezután ízlés szerint kakaóport vagy darált diót adhatunk hozzá, hogy változatosabb legyen.

A kihűlt tésztát megtöltjük a krémmel, majd a tetejét meghintjük porcukorral.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk egy kevés rumaromával is, ha felnőtteknek készítjük a süteményt. A tetejét a porcukor helyett bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, így elegánsabb, ünnepibb változatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-kevert-teszta/