Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • só
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 20 dkg sütésálló lekvár

A tetejére

  • 1 db tojássárgája

Elkészítése

Tészta elkészítése

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, az olvasztott vajat, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan kidagasztjuk, majd letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Formázás

A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Könnyebb dolgozni vele, ha a tésztát kettéosztjuk, és két körlapot nyújtunk belőle. Ezeket 8–8 cikkre vágjuk, így összesen 16 darab kiflink lesz. Ha kisebb méretű kifliket szeretnénk, a tésztát négy részre osztjuk, így 32 darab mini kiflit kapunk.

Minden háromszög közepére egy diónyi sütésálló lekvárt teszünk, majd a szélesebb oldalától kezdve feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket tojássárgával megkenjük.

Sütés

Előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 180 fokon) 15–20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

Tipp

A kifliket ízlés szerint variálhatjuk: készíthetjük dió-, mák- vagy gesztenyetöltelékkel is. Ha szeretnénk még mutatósabbá tenni, sütés után megszórhatjuk egy kevés porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-kifli-5/