Tészta elkészítése
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, az olvasztott vajat, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan kidagasztjuk, majd letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Formázás
A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Könnyebb dolgozni vele, ha a tésztát kettéosztjuk, és két körlapot nyújtunk belőle. Ezeket 8–8 cikkre vágjuk, így összesen 16 darab kiflink lesz. Ha kisebb méretű kifliket szeretnénk, a tésztát négy részre osztjuk, így 32 darab mini kiflit kapunk.
Minden háromszög közepére egy diónyi sütésálló lekvárt teszünk, majd a szélesebb oldalától kezdve feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket tojássárgával megkenjük.
Sütés
Előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 180 fokon) 15–20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Tipp
A kifliket ízlés szerint variálhatjuk: készíthetjük dió-, mák- vagy gesztenyetöltelékkel is. Ha szeretnénk még mutatósabbá tenni, sütés után megszórhatjuk egy kevés porcukorral.