Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet tálba szitáljuk, kisebb darabokban hozzáadjuk a fagyos margarint, rászórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a tojást. Kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a hozzávalókat. Alaposan összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
Tészta előkészítése és sütése
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit vajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és különböző, lisztbe mártott formákkal kiszaggatjuk. Minden darabnak készítünk egy párt, aminek a közepét is kilyukasztjuk. A tésztákat a tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Tartsuk figyelemmel, mert hamar megégnek!
Töltés és tárolás
A formákat tálra szedjük, kihűtjük, és lekvárral összeragasztjuk. Megszórjuk porcukorral, jól zárható dobozba tesszük, és 1 napig állni hagyjuk. Sokáig eltartható.
Jó étvágyat!
