Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál rum

A töltéshez

  • 0,5 kg baracklekvár

A tetejére

  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot.

A második lapot lisztezett táblán egy 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá és a lekváros, világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral és az utolsó lapot is kinyújtva befedjük a süteményt. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel.

Előmelegített sütőben 195 °C-on 20 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-linzer-2/