Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin (fagyos )
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • sárgabaracklekvár

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet tálba szitáljuk, kisebb darabokban hozzáadjuk a fagyos margarint, rászórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a tojást. Kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a hozzávalókat. Alaposan összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.

Tészta előkészítése és sütése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit vajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és különböző, lisztbe mártott formákkal kiszaggatjuk. Minden darabnak készítünk egy párt, aminek a közepét is kilyukasztjuk. A tésztákat a tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Tartsuk figyelemmel, mert hamar megégnek!

Töltés és tárolás

A formákat tálra szedjük, kihűtjük, és lekvárral összeragasztjuk. Megszórjuk porcukorral, jól zárható dobozba tesszük, és 1 napig állni hagyjuk. Sokáig eltartható.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-linzer/