Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1,5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg darált dió
- 1 tojásfehérje
- lekvár
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sütőporral. Hozzáadjuk a felkockázott hideg margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a darált dió felét. Jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A lehűlt tésztát enyhén lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük felvert tojáshabbal, szórunk rá darált diót.
180 fokos, előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. 2-2 korongot lekvárral összeragasztunk.
[box style=”info”]Ebből az adagból 160 db mini linzer készíthető., vagy 80 db normál méretű. A tésztáját islerhez is használhatjuk. Le is lehet fagyasztani, bármikor elővehetjük és csak sütni kell.[/box]

