Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 8 dkg darált mandula
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 2 ek tejföl
Töltelékhez:
- 0,5 üveg (házi) meggylekvár (kb. 40 dkg)
Továbbá:
- 1 tojásfehérje (rácsok lekenéséhez)
- 2 dkg darált mandula
- 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 0,5 órát. Lisztezett munkalapon 3 cipóra osztjuk.
2 cipót tepsi méretre (20×30 cm) kinyújtjuk.
Az elsőt a tepsibe fektetjük, a lekvár felével lekenjük. Rátesszük a másik kinyújtott lapot, ismét lekvárral megkenjük.
A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágunk, és átlósan berácsozzuk. Tojásfehérjével lekenjük.
A mandulát a kristálycukorral összekeverjük, és a rácsokra hintjük. 200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben fóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.