Elkészítése
Tészta elkészítése
A margarint, a lisztet, a vizet és az ecetet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 12 órára, de akár egy egész éjszakára is.
Formázás és töltés
Másnap a megpihent tésztát lisztezett deszkán 3–5 mm vastagra nyújtjuk. Hosszában és keresztben is felcsíkozzuk, így kisebb négyzeteket kapunk. Minden négyzet közepére kevés szilvalekvárt teszünk, majd két szemközti sarkát összecsípjük, hogy kis papucsformát kapjunk.
Sütés
A megtöltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
Tálalás
A még meleg süteményeket meghintjük vaníliás porcukorral, majd hagyjuk kihűlni.
Tipp
A szilvalekvár helyett barack- vagy meggylekvárral is készíthetjük. Fontos, hogy sűrű lekvárt használjunk, így nem folyik ki sütés közben.

