Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a felfuttatott élesztővel, a 3 tojás sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, a maradék langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, a tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, majd meleg helyen 30-35 percig kelesztjük.
Formázás és sütés
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, alaposan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk. Kis négyzetekre vágjuk, mindegyik közepébe sűrű szilvalekvárt teszünk, és két szemben lévő csücskét összecsippentjük. A papucsokat kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A kész süteményeket még melegen porcukorral meghintjük, és tálaljuk.
Tipp
A szilvalekvár helyett használhatunk sűrű barack- vagy meggylekvárt is. Ha a tetejére kevés darált diót szórunk sütés előtt, még ízletesebb lesz.
