Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lekváros papucs egy hagyományos, puha kelt tészta finomság, amelynek közepébe ízes szilvalekvár kerül. Könnyen elkészíthető, és frissen, porcukorral meghintve a legfinomabb. Kávé vagy tea mellé tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a felfuttatott élesztővel, a 3 tojás sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, a maradék langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, a tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, majd meleg helyen 30-35 percig kelesztjük.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, alaposan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk. Kis négyzetekre vágjuk, mindegyik közepébe sűrű szilvalekvárt teszünk, és két szemben lévő csücskét összecsippentjük. A papucsokat kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A kész süteményeket még melegen porcukorral meghintjük, és tálaljuk.

Tipp

A szilvalekvár helyett használhatunk sűrű barack- vagy meggylekvárt is. Ha a tetejére kevés darált diót szórunk sütés előtt, még ízletesebb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is