Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros papucs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • kevés kristálycukor
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a felfuttatott élesztővel, a 3 tojás sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, a maradék langyos tejjel és a reszelt citrom héjával. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, a tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, majd meleg helyen 30-35 percig kelesztjük.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, alaposan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk. Kis négyzetekre vágjuk, mindegyik közepébe sűrű szilvalekvárt teszünk, és két szemben lévő csücskét összecsippentjük. A papucsokat kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A kész süteményeket még melegen porcukorral meghintjük, és tálaljuk.

Tipp

A szilvalekvár helyett használhatunk sűrű barack- vagy meggylekvárt is. Ha a tetejére kevés darált diót szórunk sütés előtt, még ízletesebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-papucs-2/