Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros párnácskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • 0,5 csomag élesztő
  • lekvár

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és cukorral. Amikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk a tészta alapanyagait, majd kétszer is kelesztjük, hogy a tészta szép puhává váljon.

Formázás

Miután a tészta megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát kb. 10-15 cm hosszú és 5 cm széles csíkokra vágjuk. Az egyik felére lekvárt teszünk, majd ráhajtjuk a másik felét, és jól lezárjuk, hogy a lekvár ne follyon ki.

Sütés

A lekváros párnácskákat zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

A sütés után a párnácskákat porcukorral megszórjuk, és melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-parnacskak/