Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 7 db tojás
  • 210 g cukor
  • 210 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Krém

  • 40 dkg lekvár

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A tojásfehérjét verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. A tojássárgáját verjük habosra a cukorral.

Óvatosan keverjük össze a tojássárgáját a felvert fehérjével. Ezután szitáljuk hozzá fokozatosan a lisztet (és a sütőport, ha használunk). Ügyeljünk arra, hogy óvatosan, de alaposan összedolgozzuk, hogy a massza levegős maradjon.

Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett formába. Simítsuk el a tetejét, és süssük a sütőben körülbelül 35-40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a tészta megszilárdul.

Ha kész, hagyjuk a piskótát pár percig a formában hűlni, majd borítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Sütés után kiöntjük a tésztát egy belisztezett gyóródeszkára és megkenjük a lekvárral, majd felcsavarjuk, még melegen. Fontos, hogy a tészta ne legyen vastag, vékony legyen! Csak akkor szeljük fel a süteményt, ha már teljesen kihűlt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-piskotatekercs/