Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros puffancs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • csipet só
  • 200 gramm tejföl
  • sárgabaracklekvár
  • porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit: lisztet, sütőport, margarint, sót és tejfölt gyúrjuk jól össze. A lisztet érdemes folyamatosan szórni hozzá és közben gyúrni, mert lehet picit kevesebb kell hozzá, vagy több, ezt gyúrás közben a tészta ragacsosságán lehet látni.

Amikor nem ragad, akkor jó, de könnyű állagúnak kell lennie.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb fél ujjnyi vastagra. Én üvegpohárt használtam a kiszúráshoz, de lehet közepes méretű pogácsaszaggatót is. Szaggassuk ki a köröket.

A sütőt közben melegítsük elő. Kivajazott, lisztezett tepsire rakjuk, pici helyet hagyva a körök között és 180 fokon kb 10-15 perc alatt süssük készre. Közben rá lehet nézni, ujjal picit megnyomni, Puhának kell lennie, ne süssük túl!

Kiszedjük, langyosra hűtjük és lekvárral megkenjük, majd 2-2-őt összeragaszunk és porcukorral megszórjuk. Ebből az adagból kb 14 lett.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-puffancs/