Elkészítése
A hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk és utána a porcukrot, vaníliás cukrot is beledolgozzuk. A szódabikarbónát, a citromot és a tojást is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle gyors mozdulatokkal! Tegyük hűtőbe minimum fél órára.
A túrót a cukorral és citrommal kikeverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát elfelezzük és az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretére (25*35 cm), a maradék tésztát addig visszatesszük a hűtőbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megszurkáljuk egy villával. Elősütjük kb 7 percig és utána kivesszük a sütőből.
Megkenjük a lekvárral, majd elegyengetjük rajta a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét és rárakjuk. Enyhén fojásfehérjével lekenjük.
180 fokon kb 30 percig sütjük. Akkor vágjuk fel csak, amikor már kihűlt teljesen.









