Elkészítése
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg egységes állagú lesz. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Mindkét tésztadarabot vékonyra nyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagra), majd megkenjük olvasztott zsírral. Ezután a tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. A tésztának legalább 1-2 órát pihennie kell, de akár másnap is felhasználható.
A tésztába sem sót, sem cukrot nem kell tenni, így bármilyen töltelékkel tölthető. A végeredmény szép leveles és porhanyós lesz.
A tésztát formázhatjuk ízlés szerint. Kosárformával szúrjuk ki, és minden második darab közepét gyűszűvel vagy kiszúróval lyukasszuk ki. Az alsó, egész tésztadarabot vízzel vékonyan megkenjük, majd ráhelyezzük a lyukas formát.
A kész formákat 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A megsült sütiket porcukorral meghintjük, majd a lyukas részeket ízlés szerint lekvárral töltjük meg.
Szép, mutatós és ízletes vendégváró sütemény.
