Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros virágok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája

A lekenéshez

  • zsír

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg egységes állagú lesz. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.

Mindkét tésztadarabot vékonyra nyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagra), majd megkenjük olvasztott zsírral. Ezután a tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A feltekert tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. A tésztának legalább 1-2 órát pihennie kell, de akár másnap is felhasználható.

A tésztába sem sót, sem cukrot nem kell tenni, így bármilyen töltelékkel tölthető. A végeredmény szép leveles és porhanyós lesz.

A tésztát formázhatjuk ízlés szerint. Kosárformával szúrjuk ki, és minden második darab közepét gyűszűvel vagy kiszúróval lyukasszuk ki. Az alsó, egész tésztadarabot vízzel vékonyan megkenjük, majd ráhelyezzük a lyukas formát.

A kész formákat 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A megsült sütiket porcukorral meghintjük, majd a lyukas részeket ízlés szerint lekvárral töltjük meg.

Szép, mutatós és ízletes vendégváró sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lekvaros-viragok-2/