Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lemon bar recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 22,5 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • csipet só

Krémhez

  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 2 citrom héja
  • 1,25 dl citromlé

Tetejére

  • 15 dkg vegyes gyümölcs

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tepsit (23*34 cm) sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kinyújtjuk ha tudjuk, ha nem, akkor a tepsibe nyomkodjuk.

180 fokon 15 perc alatt elősütjük.

Addig a krémet elkészítjük. A tojásokat a cukorral géppel kikeverjük, de csak addig, míg a cukor elolvad és tejföl sűrűségű állaga lesz. Hozzákeverjük a lisztet, a citromlevet és a citrom héját reszelve.

Az elősütött, forró tésztára öntjük a krémet. Megszórjuk gyümölccsel (nálam most fagyasztott piros és fekete ribizli, áfonya került rá) és további 18-20 percig sütjük együtt. Azért figyeljünk rá, hogy meg ne égjen!

A krémnek „remegősnek” kell lennie.

A tepsiben kihűtjük, majd porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lemon-bar/