Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lépesméz torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 21 dkg kristálycukor
  • 2,4 dl víz
  • 8 dkg vaj
  • 16 dkg sűrített tej (én cukrozatlant használtam)
  • 18 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése

A cukrot aranysárgára karamellizálom, majd óvatosan beleöntöm a vizet és hozzáadom a vajat. Félreteszem hűlni. A tojásokat felverem villával és hozzáadom a kihűlt karamellhez. Belekeverem a sűrített tejet és a liszt és szódabikarbóna keverékét. A palacsintatésztánál folyósabb masszát kapunk. 10 percig állni hagyom.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütöm, tűpróbáig. Érdekes, ruganyos állagú lesz a belseje. Csokiöntettel tálalhatjuk (a színe alapján általában csokiízt várnak az emberek).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/lepesmez-torta/