Elkészítése
Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Ezután három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot.
A második lapot lisztezett táblán egy 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük, és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá, és a lekváros világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral. Az utolsó lapot is kinyújtjuk, és a kakaós-lekváros lapra helyezzük, ezzel befedve a tésztát. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel.
Előmelegített sütőben 195°C-on 20 perc alatt átsütjük.
Amíg a tészta sül, kikeverjük a tetejére a mázat: a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral kézi habverő segítségével. Miután megsült a tészta, a mázat azonnal a tetejére kenjük, hogy megdermedjen.
Miután kihűlt, felszeleteljük, és fogyaszthatjuk is.
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

