Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros linzerkocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rum
  • 2 evőkanál kakaópor

Töltelék

  • 50 dkg  baracklekvár

Tetejére

  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
Lekváros linzerkocka kép

Elkészítése

Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Ezután három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot.

A második lapot lisztezett táblán egy 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük, és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá, és a lekváros világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral. Az utolsó lapot is kinyújtjuk, és a kakaós-lekváros lapra helyezzük, ezzel befedve a tésztát. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel.

Előmelegített sütőben 195°C-on 20 perc alatt átsütjük.

Amíg a tészta sül, kikeverjük a tetejére a mázat: a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral kézi habverő segítségével. Miután megsült a tészta, a mázat azonnal a tetejére kenjük, hogy megdermedjen.

Miután kihűlt, felszeleteljük, és fogyaszthatjuk is.

Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/levaros-linzerkocka/