Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Levegős diós kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 10 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 120 g darált dió

Díszítéséhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 evőkanál olaj
  • dekorcukor

Elkészítése

Egy tálban a tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy lisztezett nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A kifliformákat olajjal kikenjük. A formákat kb 3/4-ig megtöltjük a tésztával és a kifliket egy nagy tepsire sorakoztatjuk.

A süteményeket 170 fokon kb 15 percig sütjük. Ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk. A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.

Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemények nem esnek össze.

A még meleg kifliket óvatosan kiütögetjük a formából és kihűtjük. Miután kihűltek, a felolvasztott csokoládé és étolaj keverékébe mártjuk a kiflik végeit.

Rácsra tesszük és kókuszreszelékkel, dekorcukorral díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/levegos-dios-kifli/