Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Leveles almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája

Kenéshez

  • zsír (olvasztva)

Töltelékhez

  • 1 kg alma (párolt, fűszerezett)
  • 2 evőkanál búzadara

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.

Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba csomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható.

A tésztába se só se cukor nem kell! Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.

A töltelékhez hozzákeverjük a búzadarát. Most szerencsés helyzetben voltam, mivel télire sok párolt almát tettem el üvegbe, így most csak ki kellett nyitni az üveget.

A tésztát elfelezzük, majd az egyik kinyújtott tésztát 23*34 cm–es tepsibe tesszük, amit sütőpapírral előtte kibéleltünk.

Megszórjuk búzadarával, majd a tölteléket elterítjük rajta egyenletesen, majd befedjük a másik kinyújtott lappal.

Villával pár helyen megszurkáljuk, majd 200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Langyosra hűlve szeleteljük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/leveles-almas/