Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ribizlis sütik

Sütemény receptek

Villám sütik

Leveles tortácskák ribizlis vaníliakrémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta Krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős) 1 csomag vaníliás cukor 4 ek kristálycukor 3 dl tej 2 ek rum aroma (elhagyható) 5 g porzselatin 2 dl habtejszín 20 dkg ribizli Elkészítése: Az előnyújtott leveles tésztából szúrjunk ki kb. 8 cm-es köröket, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ezután villával […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 2 ek rum aroma (elhagyható)
  • 5 g porzselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg ribizli


Elkészítése:

Az előnyújtott leveles tésztából szúrjunk ki kb. 8 cm-es köröket, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ezután villával több helyen szurkáljuk meg a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel a közepe. (Ha nem előnyújtott a leveles tésztánk, akkor nyújtsuk ki jó vékonyra.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 180 fokon, 10 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen. (Ha sütés közben mégis felpúposodna a közepén a tészta, akkor az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.)

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a rum aromát. Ezután keverjük hozzá a maradék tejet is.

Kb. fél deci tejet melegítsünk meg, majd adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg feloldódik. Ezután keverjük hozzá a pudingos-tejhez.

A keveréket tegyük fel a tűzre, majd állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, robotgéppel keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz.

A ribizliszemeket mossuk meg. és csepegtessük alaposan le. Ezután néhány szemet villával nyomkodjunk össze, majd az egész szemekkel együtt adjuk a krémhez, és óvatosan keverjük össze.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztakorongokra kanalazzuk rá a ribizlis vaníliakrémet, és ízlés szerint díszítsük pár szem ribizlivel és mandulaforgáccsal, majd így kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is