Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Levendulás korong recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 dkg porcukor (barna)
  • 15 db levendula (kb. ennyi szálról szedtem le egy evőkanálnyit)
  • 12 dkg vaj (puha)
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 18 dkg finomliszt


Elkészítése:

A cukrot összekeverjük a levendulával és a citromhéjjal. A vajjal habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet is, és puha tésztát gyúrunk belőle.

Két sütőpapírréteg között kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk. A felső sütőpapírt leszedjük, és kb. 7 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A maradékot összegyúrjuk, és abból is korongokat szúrunk ki.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és 150 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük. A kekszeket 2 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Ebből a mennyiségből 12 db kekszem lett.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/levendulas-korong/