Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Limoncellós-csokis habrúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 tojásfehérje 23 dkg cukor 2 evőkanál étkezési keményítő 1 evőkanál limelé 1 vaníliarúd kikapart magja 1/2 dl limoncello likőr (40 %-os) 10 dkg étcsokoládé Elkészítése: A tojásfehérjét a robotgép habüstjébe öntjük és bekapcsoljuk 3-as fokozatra. A cukrot hozzáadagoljuk keverés közben fokozatosan, majd a citromlevet, a vanília kikapart magját és a végén ha felverődött […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 23 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál limelé
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1/2 dl limoncello likőr (40 %-os)
  • 10 dkg étcsokoládé


Elkészítése:

A tojásfehérjét a robotgép habüstjébe öntjük és bekapcsoljuk 3-as fokozatra. A cukrot hozzáadagoljuk keverés közben fokozatosan, majd a citromlevet, a vanília kikapart magját és a végén ha felverődött jó keményre, akkor a keményítőt is.

A masszát habzsákba szedjük és csillagcsővel habrudakat nyomunk a sütőpapírra.

100 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig ezen a hőfokon szárítjuk. Utána 80 fokra csökkentjük és 1 óráig hagyjuk a sütőben száradni.

Ha kihűltek a habrudak, akkor gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk és zsírpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is