Elkészítése
Tészta:
A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, a vajat és a tojássárgáját egy tálban összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, minimum egy órára hűtőbe tesszük. Minél tovább pihen a hűtőben, annál omlósabb lesz.
Nyújtás és szaggatás:
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütés:
A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített, 180 °C-os sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Gyorsan elkészülnek, ezért érdemes figyelni, nehogy túlsüljenek.
Összeállítás:
A kihűlt linzereket baracklekvárral megkenjük, majd összeillesztjük. A tetejüket porcukorral meghintjük.
Tipp:
A linzer lekváros tölteléke ízlés szerint variálható. Baracklekvár helyett használhatunk ribizli-, málna- vagy szilvalekvárt is. A tetejét díszíthetjük reszelt citromhéjjal vagy vaníliás porcukorral a még különlegesebb ízért.

