Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A linzer a hagyományos aprósütemények közé tartozik, amit szinte mindenki szeret. A baracklekvárral töltött omlós tészta rövid idő alatt elkészíthető és sokáig eltartható.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zsuzsi93
Beküldte: 2017.11.23.

Hozzávalók:

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót, a vajat és a tojássárgáját egy tálban összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, minimum egy órára hűtőbe tesszük. Minél tovább pihen a hűtőben, annál omlósabb lesz.

Nyújtás és szaggatás:

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.

Sütés:

A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített, 180 °C-os sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Gyorsan elkészülnek, ezért érdemes figyelni, nehogy túlsüljenek.

Összeállítás:

A kihűlt linzereket baracklekvárral megkenjük, majd összeillesztjük. A tetejüket porcukorral meghintjük.

Tipp:

A linzer lekváros tölteléke ízlés szerint variálható. Baracklekvár helyett használhatunk ribizli-, málna- vagy szilvalekvárt is. A tetejét díszíthetjük reszelt citromhéjjal vagy vaníliás porcukorral a még különlegesebb ízért.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Zsuzsi93
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is