Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 45 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése

A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, vaníliás cukrot és a tojást. Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük becsomagolva.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét is kilyukasszuk egy kisebb kiszúróval.

A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük kb 8-10 perc alatt.

A kész süteményeket kihűtjük. Az egyik formát megkenünk sárgabaracklekvárral, majd ráhelyezünk egy másik-lyukas formát.

A lekvárral megtöltött linzereket porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/linzer-15/