Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem egy tálban. Ezután gyorsan belemorzsolom a margarint, hogy a tészta könnyű és omlós legyen. Végül hozzáadom a tojássárgáját, és az egészet jól összedolgozom, amíg egy sima tésztát nem kapok. A tésztacipót fóliába csomagolom, és 1 órára hűtőbe teszem pihenni. A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem egy tálban. Ezután gyorsan belemorzsolom a margarint, hogy a tészta könnyű és omlós legyen. Végül hozzáadom a tojássárgáját, és az egészet jól összedolgozom, amíg egy sima tésztát nem kapok.

A tésztacipót fóliába csomagolom, és 1 órára hűtőbe teszem pihenni.

A pihentetett tésztából levágok egy darabot, amit porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtok. Linzerkiszúróval különböző formákat szaggatok ki, és a kiszúrt tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.

Az előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C) 10 percig sütöm, amíg a sütik szép világos aranybarnára sülnek.

A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztom, majd a lyukakba is teszek egy kis lekvárt. Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejükre.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is