Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
Linzer kép

Elkészítése

Először a száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem egy tálban. Ezután gyorsan belemorzsolom a margarint, hogy a tészta könnyű és omlós legyen. Végül hozzáadom a tojássárgáját, és az egészet jól összedolgozom, amíg egy sima tésztát nem kapok.

A tésztacipót fóliába csomagolom, és 1 órára hűtőbe teszem pihenni.

A pihentetett tésztából levágok egy darabot, amit porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtok. Linzerkiszúróval különböző formákat szaggatok ki, és a kiszúrt tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.

Az előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C) 10 percig sütöm, amíg a sütik szép világos aranybarnára sülnek.

A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztom, majd a lyukakba is teszek egy kis lekvárt. Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejükre.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/linzer-2/