Először a száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem egy tálban. Ezután gyorsan belemorzsolom a margarint, hogy a tészta könnyű és omlós legyen. Végül hozzáadom a tojássárgáját, és az egészet jól összedolgozom, amíg egy sima tésztát nem kapok.
A tésztacipót fóliába csomagolom, és 1 órára hűtőbe teszem pihenni.
A pihentetett tésztából levágok egy darabot, amit porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtok. Linzerkiszúróval különböző formákat szaggatok ki, és a kiszúrt tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.
Az előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C) 10 percig sütöm, amíg a sütik szép világos aranybarnára sülnek.
A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztom, majd a lyukakba is teszek egy kis lekvárt. Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejükre.
Jó étvágyat kívánok!