Ez a klasszikus linzertészta egy igazi alaprecept, amelyet szinte mindenki ismer és szeret. Variálhatjuk kedvünk szerint: különféle formákra szaggathatjuk, lekvárral, krémmel tölthetjük, vagy akár önmagában is élvezhetjük.
Tészta elkészítése
A hozzávalókat – margarint, porcukrot, tojást, lisztet, sütőport, sót és opcionálisan reszelt citromhéjat – alaposan összegyúrjuk. A tésztát cipóvá formáljuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap a tésztát szobahőmérsékleten kicsit pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 8–10 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A kihűlt linzereket rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint lekvárral, csokoládékrémmel vagy más töltelékkel rétegezhetjük. Légmentesen záródó dobozban sokáig eltartható, így előre is megsüthetjük ünnepekre.