Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, margarint, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tojássárgákat és a reszelt citromhéjat összegyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kör alakú szaggatóval kiszúrjuk a felét, a másik felét pedig lyukas közepű formával szaggatjuk.
Sütés
A linzerkorongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy világosak maradjanak, ne barnuljanak túl.
Összeállítás
A kihűlt sima korongokat lekvárral megkenjük, majd a tetejére helyezzük a lyukas közepű darabokat. A kész linzereket olvasztott csokoládéval megcsorgatjuk, és hagyjuk megdermedni.
Tipp
A linzerhez leggyakrabban barack- vagy ribizlilekvárt használnak, de bármilyen sűrűbb lekvár megfelel. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, kipróbálhatjuk narancslekvárral vagy szilvalekvárral is.
