Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A linzer az egyik legismertebb aprósütemény, amely omlós tésztájával és gyümölcsös lekvártöltelékével mindig nagy sikert arat. A klasszikus változatot citromhéj teszi illatossá, a tetejére kerülő csokoládécsorgatás pedig mutatós és finom befejezést ad. Ünnepekre, vendégvárásra vagy akár hétköznapi nassolnivalónak is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.10.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, margarint, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tojássárgákat és a reszelt citromhéjat összegyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk. Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kör alakú szaggatóval kiszúrjuk a felét, a másik felét pedig lyukas közepű formával szaggatjuk.

Sütés

A linzerkorongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy világosak maradjanak, ne barnuljanak túl.

Összeállítás

A kihűlt sima korongokat lekvárral megkenjük, majd a tetejére helyezzük a lyukas közepű darabokat. A kész linzereket olvasztott csokoládéval megcsorgatjuk, és hagyjuk megdermedni.

Tipp

A linzerhez leggyakrabban barack- vagy ribizlilekvárt használnak, de bármilyen sűrűbb lekvár megfelel. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, kipróbálhatjuk narancslekvárral vagy szilvalekvárral is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is