Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet elkeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a margarinnal és összegyúrjuk a tésztát gyors mozdulatokkal. Két részre osztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Mindkét tésztát egyforma nagyságúra és vékonyságúra kinyújtjuk, majd a lapokat egymásra helyezzük. Henger alakúra feltekerjük és 1-1,5 órára hűtőbe tesszük (ha nagyon sietünk, akkor 1/2 óra elég a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
hsziszi
Beküldte: 2018.01.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet elkeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a margarinnal és összegyúrjuk a tésztát gyors mozdulatokkal.

Két részre osztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Mindkét tésztát egyforma nagyságúra és vékonyságúra kinyújtjuk, majd a lapokat egymásra helyezzük.

Henger alakúra feltekerjük és 1-1,5 órára hűtőbe tesszük (ha nagyon sietünk, akkor 1/2 óra elég a fagyasztóban), hogy könnyebb legyen szeletelni.

Ha kellőképpen megkeményedett a tészta, akkor 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük egymástól 2-3 cm-re.

200 fokos sütőben kb 10-12 percig sütjük. Tovább semmiképp nem kell sütni, hiába érezzük, hogy még puha a tészta, hiszen mire kihűl, megfelelően megszilárdul, de mégis finom puha marad. Viszont ha túlsütjük, akkor mire kihűl, előfordulhat, hogy kemény lesz. Tehát úgy vegyük ki a sütőből, hogy még kicsit puha legyen a tésztája.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is