Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Linzer glutén és cukormentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg rizsliszt
  • 5 dkg xilit
  • 12 dkg margarin
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál hideg tej
  • csipet só

Elkészítése

A rizslisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a citromhéjjal, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a xilitet, adjuk hozzá a vaníliaaromát és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, ha szükséges adjunk hozzá egy-két evőkanál hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (én egy evőkanál tejet adtam hozzá).

Ezután csomagoljuk be a tésztát folpackba, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.

A lehűlt tésztát vegyük ki a hűtőből, majd rizsliszttel megszórt szilikonlapon (vagy sütőpapíron) nyújtsuk ki kb fél centi vastagra és szúrjuk ki a formával (a leeső tésztát gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk ki és szúrjuk ki a formával).

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a kiszúrt tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a linzert, mielőtt cukormentes lekvárral összeragasztanánk.

Az omlós linzert csakis közvetlenül tálalás előtt ragasszuk össze a lekvárral, mert különben felpuhul a tészta és elveszti az omlósságát.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/linzer-gluten-es-cukormentesen/