Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 50 dkg margarin / vaj
- 25 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- vaníliáscukor
A töltelékhez:
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát készítünk, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztát kinyújtjuk (3-4 mm), szaggatjuk, papírral bélelt tepsie helyezzük és megsütjük. Ha a korongok kihűltek ízlés szerinti lekvárral megtöltjük.
A sütési idő mindenkinél változó lehet, hisz ez függ a tészta vastagságától, a sütőktől is.
Nálam a lyukas korongok teteje be lett kenve tojásfehérjével és cukrozott citromhéjjal ízesített dióba mártottam.
Viszonylag nagy mennyiség lesz ebből az adagból, de egy hét alatt kéteszer is megsütöttem, mert nagyon rájártak a fiúk 😀