Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Linzertésztát készítek a hozzávalókból, kettéosztom, és az egyik felébe kakaóport teszek. Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem, megkenem lekvárral, erre jön a leforrázott mák. (A mákot felfőzzük a tejben a porcukorral.) A kakaós linzertésztából hosszú csíkokat sodrok, ezt teszem a mákos töltelékre, szép sorban. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2011.02.06.

Linzertésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

Linzertésztát készítek a hozzávalókból, kettéosztom, és az egyik felébe kakaóport teszek. Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem, megkenem lekvárral, erre jön a leforrázott mák. (A mákot felfőzzük a tejben a porcukorral.)

A kakaós linzertésztából hosszú csíkokat sodrok, ezt teszem a mákos töltelékre, szép sorban. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.

A krémhez a 8 kanál lisztet 8 dl tejjel és a tojássárgákkal sűrűre főzöm. A margarint a porcukorral és a két vaníliás cukorral kikeverem. Ha kihűlt a tejes-lisztes keverék, óvatosan összekeverem a porcukros margarinnal. Ez kerül a kihűlt linzersütire.

A tejszínt felverem a két csomag habfixálóval, majd ezt is rákenem. A tetejét kakaóporral meghintem.

Isteni finom, laktató és mutatós.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is